Velg en side
Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hendelser i nord

11. august 2023 @ 19:00

NOK300

«Hendelser i Nord» er en konsert med skillingsviser fra de nordlige delene av Norge, Sverige og Finland.

De fortellende visene har til «alle tider» tatt for seg aktuelle hendelser, og dikterne som har ført disse i pennen har vært viktige nyhetsspredere i sin samtid. Det første trykkeriet i Norge ble etablert i Christiania i 1643 (Tyge Nielssøn), og noe av det aller første som ble trykt der var en skillingsvise. Melodiene som ble brukt var gjerne kjente folketoner, eller melodier lånt fra teater og varietéscenen. Produksjonen har premiere på Kalottspel. Inspirasjonen fikk vi fra den svenske folkemusikktrioen Triakel, og deres album «Händelser i Nord» fra 2019. Der tar de for seg fortellinger om mord, ran, nød og kjærlighet (gjerne den ulykkelige) fra nord i Sverige. Når de i Sverige synger om tog-ran, synger man i Nord-Norge om forlis på Ishavet. Kvenske viser synger blant annet om landet de forlot når nøden ble for stor.

Medvirkende
Sigrid Randers-Pehrson, Sortland/Norge – vokal

Nikolai Äystö, Gällivare/Sverige – vokal (finsk/kvensk), klarinett, perkusjon

Emma Härdelin, Hudiksvall/Sverige – vokal, fele

Kjell-Erik Eriksson, Östersund/Sverige – fele

Janne Strömstedt, Östersund/Sverige – trøorgel

Triakel er grunnstammen i produksjonen med Emma Härdelin på vokal, Kjell-Erik Eriksson på fele, og Janne Strömstedet på trøorgel. De har spilt sammen siden 1995, har turnert verden rundt, og gitt ut en rekke album.

Nikolai Äystö Lindholm er en multikunstner bosatt i Gällivare i Nord-Sverige. Han synger både på kvensk og på meänkieli. Nikolai spiller også klarinett og perkusjon.

I september skal «Hendelser i Nord» på turné i Troms og nordre Nordland i regi av Folkemusikk Nord/Scene Nord. Produksjonen er støttet av Norsk Kultufond.

Detaljer

Dato:
11. august 2023
Tid
19:00
Kostnad:
NOK300
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.kalottspel.no/

Sted

Bakkehaug samfunnshus
Rundhaug 9336 + Google Map

Arrangør

Kalottspel
Telefon:
482 87 232
Epost:
post@kalottspel.no
View Arrangør Website