Velg en side
Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hendelser i nord – konsertturné

20 februar @ 18:00 - 23 februar @ 20:30

«Hendelser i Nord» er en konsert med fortellende viser fra de nordlige delene av Norge, Sverige og Finland. Mange av visene har vært solgt som skillingstrykk, og det er de gode fortellingene vi ønsker å gi et nytt løft. De fortellende visene har til «alle tider» tatt for seg aktuelle hendelser, og dikterne som har ført disse i pennen har vært viktige nyhetsspredere i sin samtid. Tekster som ble trykt og solgt kalles skillingstrykk, og under den overskriften finner man viser i en rekke ulike stilretninger.
Produksjonen hadde premiere 11. august på Kalottspel 2023, og grunnstammen kommer fra den svenske folkemusikktrioen Triakel, og deres album «Händelser i Nord» fra 2019. Der tar de for seg fortellinger om mord, ran, nød og kjærlighet (gjerne den ulykkelige) fra nord i Sverige. Når de i Sverige synger om tog-ran, synger man i Nord-Norge om forlis på Ishavet. Kvenske viser synger blant annet om landet de forlot når nøden ble for stor, og har kanskje mange fellestrekk med andre emigrantviser?

Medvirkende
Sigrid Randers-Pehrson, Sortland/Norge – vokal
Nikolai Äystö, Gällivare/Sverige – vokal (finsk/kvensk), klarinett, perkusjon
Emma Härdelin, Hudiksvall/Sverige – vokal, fele
Kjell-Erik Eriksson, Östersund/Sverige – fele
Janne Strömstedt, Östersund/Sverige – trøorgel

Triakel er grunnstammen i produksjonen med Emma Härdelin på vokal, Kjell-Erik Eriksson på fele, og Janne Strömstedet på trøorgel. De har spilt sammen siden 1995, har turnert verden rundt, og gitt ut en rekke album.
Nikolai Äystö Lindholm er en multikunstner bosatt i Gällivare i Nord-Sverige. Med finsk mor behersker han finsk språk, og synger både på kvensk (norsk/finsk) og på meänkieli (Tornedalfinsk). Nikolai spiller også klarinett og bassklarinett.

Detaljer

Start:
20 februar @ 18:00
Slutt:
23 februar @ 20:30

Sted

Troms

Arrangør

Folkemusikk Nord
Telefon:
77 78 86 65
Epost:
kulturitroms@tromsfylke.no