Velg en side
Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

“Havet, døden og kjærleiken” – en konsertturné med Snipp Snapp Snute

15. november 2019 @ 08:00 - 17:00

Vi har slektninger mange steder. Vårt blod renner i andres årer også. De som reiste til havs en gang for 1000 år siden, ble ikke borte. De har etterlatt oss tankene sine.

Og tankene deres kommer til syne i vår folkediktning og vår viseskatt. Sangene er bruddstykker av en mytisk tradisjon mellom åsatro, folketro og kristentro; med middelaldermenneskets tro på at drøm og virkelighet hang sammen, i synskhet og sjelereiser.

Til stede i alle våre myter og historier er fortellinger havet, om skjebnen og om fuglen som budbringer: Loke ikler seg Frøyas fugleham, kongssønnene er omskapt til ville svaner, skarvene på Utrøst er havmannens barn… Og fuglen kan varsle lykke og ulykke, den kan bringe bud fra Jomfru Maria og den kan fortelle hvor livet ditt skal gå.

Våre slektninger rundt samme hav deler vårt tankegods. Sangene har i seg de samme bønnene om trygg landing; den samme poesi om snøen og vårløsningen, om trofasthet eller flyktig kjærlighet, og de samme beskrivelsene av lengsel, av frykt, og av drømmen om et alveland som skal stige opp av havet…

Vi synger middelalderballader med fortellinger til, og med middelalderinstrumentene orgel og bukkehorn.

Ole Thomas Gjærum, Harald Lind-Hanssen, Sigrid Randers-Pehrson. Sted: Sør-Troms. Offentlige konserter og institusjonskonserter.

Detaljer

Dato:
15. november 2019
Tid
08:00 - 17:00
Hendelse Kategori:

Sted

Kvæfjord

Arrangør

Folkemusikk Nord
Telefon:
77 78 86 65
Epost:
kulturitroms@tromsfylke.no